Kilpacheerleading vai cheertanssi?

Cheerleading voidaan jakaa kahteen alalajiin: kilpacheerleadingiin ja cheertanssiin. Lajit eroavat toisistaan melko paljon, mutta molemmat ovat vauhdikkaita ja näyttäviä joukkueurheilulajeja, joissa on mahdollisuus edetä harrastetasolta aina maajoukkuetasolle asti. 

Kilpacheerleading

Kilpacheerleading on monipuolinen ja suosittu urheilulaji. Lajille ominaista ovat erilaiset nostot, heitot ja pyramidit, permantoakrobatia kuperkeikoista erikoisvoltteihin sekä kannustushuudot. Kilpailuohjelmissa voidaan myös esittää lyhyitä tanssiosuuksia ja hyppyjä. Joukkueet on jaettu tasojen eli leveleiden mukaan level 1-6. Mitä suurempi levelin luku on, sitä vaikeampia taitoja joukkue saa tehdä. 

Cheertanssi

Cheertanssi on vauhdikas ja kasvava joukkuetanssilaji. Tanssiohjelmat yhdistelevät erilaisia tanssityylejä ja -tekniikoita, joista kilpailuohjelmissa näkyy mm. jalanheitot, piruetit ja venyvyysliikkeet sekä cheer- ja tanssihypyt. Lisäksi ohjelmissa voidaan esittää erilaisia tanssinostoja ja alkeisakrobatiaa. Koreografia sisältää muiden liikkeiden lisäksi kuvionvaihtoja, visuaalisia tehokeinoja sekä urheilullista ja vauhdikasta tanssia. Cheertanssijat käyttävät ohjelmissaan huiskia.